Grontmij wint contract van Turks Ministerie van Milieu

Grontmij heeft een contract verkregen van het Turkse Ministerie van Milieu en Urbanisatie (MoEU). Grontmij is aangewezen als technisch adviseur en toezichthouder om de gemeente Erzincan te ondersteunen in het verbeteren en moderniseren van de bestaande water- en afvalwatersystemen. De opdrachtsom voor Grontmij bedraagt € 3 miljoen. Het project start in januari 2012 en zal duren tot september 2015.

Op dit moment heeft de gemeente Erzincan geen waterzuiveringsinstallatie. De opslagtanks die worden gebruikt om water te verdelen zijn ongeveer 30 jaar oud en vervuild water wordt geloosd in de nabijgelegen rivier de Karasu. Grontmij is gevraagd toe te zien op de implementatie van de EU-Kaderrichtlijn Water en de naleving van EU-richtlijn Stedelijk Afvalwater met als doel de waterverspilling tegen te gaan en de vervuiling van de nabijgelegen rivier te verminderen. Grontmij zal ook de medewerkers van de gemeente trainen om zo de afdeling Water te moderniseren.

Kerem Sadiklar, Country Managing Director Grontmij Turkije: ‘Ik ben zeer verheugd dat Grontmij is aangewezen als adviseur in dit uitdagende project. Dit project zal de aanwezigheid van Grontmij in Oost-Turkije verder ondersteunen waardoor wij een sterke lokale speler in de Turkse markt worden. Het project is ook een stimulans om de sterke positie van Grontmij in de Turkse milieusector verder te vergroten.

Auteur: Redactie Infrasite