Adriaan Posthumus neemt afscheid bij Witteveen+Bos

Na een dienstverband van dertig jaar vertrekt ir. A.G. (Adriaan) Posthumus (1953) op 30 juni 2011 als seniorpartner en senioradviseur bij het ingenieursbureau Witteveen+Bos. Adriaan Posthumus gaat vervroegd uit dienst.

Op 1 juni 1981 trad Posthumus in dienst bij Witteveen+Bos. Hij begon als projectingenieur Hydrologie en waterbeheer. Vanaf 1988 gaf hij leiding aan de afdeling Integraal waterbeheer. Posthumus maakte in 1996 de overstap van waterbeheer naar infrastructuur en werd PMC-leider Stedelijke planontwikkeling en infrastructuur. Twee jaar later werd hij sectordirecteur Stedelijke infrastructuur en verkeer. In 2010 gaf Posthumus het stokje over aan de jongere generatie en sindsdien was hij senioradviseur Stedelijke ontwikkeling.

Met zijn ruime ervaring op het gebied van grootschalige stedelijke ontwikkelingen en het aansturen van multidisciplinaire projectteams werkte hij onder meer aan de ontwikkeling van de Wieringerrandmeer, het project Beter Bouw- en Woonrijp Maken (BBWM) met studies op het gebied van stedelijk waterbeheer en waterrobuust bouwen en diverse stedelijke projecten, zoals in Breda, Haarlemmermeer, Zaanstad en Zoetermeer.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Witteveen+Bos