Tebodin richt joint-venturebedrijf op in Saoedi-Arabië

Tebodin Consultants & Engineers, werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, en de Saoedi-Arabische firma APIC LLC hebben in joint-venture het advies- en ingenieursbureau Tebodin APIC LLC opgericht, gevestigd in Jeddah in het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Beide ondernemingen hebben een 50 procentbelang in het nieuwe bedrijf.

Tebodin APIC LLC richt zich op de lokale markt voor olie, gas en chemische industrie en versterkt de organisatie van Tebodin Middle East in het Golfgebied. Tebodin Middle East is opgericht in 1974 in Abu Dhabi. Het bedrijf telt meer dan 800 medewerkers en opereert vanuit vestigingen in Bahrein, Oman, Qatar en Verenigde Arabische Emiraten in de sectoren olie en gas, water en infrastructuur, alsook de industriële en milieusector.

APIC LLC is een dochteronderneming van ZMS Group, opgericht in 1964 in Jeddah en eigendom van de familie Sudairi. ZMS omvat zeven zelfstandige werkmaatschappijen met meer dan 600 medewerkers in het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Door samenwerking aan te gaan met Tebodin kan APIC de lokale olie-, gas- en chemiemarkt betreden.

Tebodin (gevestigd in Den Haag) is een onafhankelijk, multidisciplinair advies- en ingenieursbureau met een omzet van ruim € 230 miljoen in 2008. Tebodin biedt klanten wereldwijd de expertise van circa 3.000 medewerkers, met ervaring in diverse markten, zoals farmacie en voedingsmiddelen, olie en gas, chemie, infrastructuur en vastgoed, alsook energie en milieu. Tebodin heeft een netwerk van circa vijftig kantoren in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke BAM Groep nv