NS opent eerste station op Google Earth

Utrecht – Station Leiden is zichtbaar als 3D model op Google Earth, de internettoepassing van Google waarmee de hele wereld digitaal kan worden bekeken.
NS opent daarmee het eerste Nederlandse station dat je via internet van binnen kunt bekijken, in navolging van Station Berlijn. Bezoekers kunnen virtueel door de stationshal en over de perrons heen surfen. Met het plaatsen van dit station op Google Earth wil NS extra aandacht vestigen op de komst van Proefstation Leiden, dat eind van dit jaar gereed moet zijn.

Proefstation Leiden is het station waar NS en ProRail de nieuwste ideeën om stations aantrekkelijker te maken in praktijk brengen en uittesten. Stationsgebruikers worden op www.mijnproefstation.nl digitaal uitgenodigd om via vragen, testen, wedstrijden, weblogs en dergelijke te reageren op innovaties van NS en ProRail. De reacties en resultaten van deze onderzoeken worden meegenomen in de ontwikkeling van de grotere stations van de toekomst (Arnhem, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Breda). NS overweegt in de toekomst meer stations op Google Earth te plaatsen.
Google Earth is gratis te downloaden via internet.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nederlandse Spoorwegen