Prins van Oranje bij viering Wereldwaterdag

De Verenigde Naties heeft 2008 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Sanitatie. Unicef organiseert, in samenwerking met het NWP en Aqua for All, rond Wereldwaterdag de conferentie ‘Samen in actie voor water en sanitatie’. De conferentie vindt plaats op dinsdag 18 maart 2008 in het Stadhuis van Rotterdam. Eregast is Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje die een toespraak houdt ter gelegenheid van de Nederlandse viering van Wereldwaterdag.

Tijdens het plenaire gedeelte geeft Zijne Koninklijke Hoogheid als voorzitter van de VN-Adviseursgroep voor Water en Sanitatie zijn visie op de Millennium Development Goals en het belang van samenwerking. Lizette Burgers, Hoofd Water en Sanitatie van Unicef India, spreekt over effectieve vormen van samenwerking en Paulus Verschuren van Unilever presenteert een bedrijfscase.

Zit er een project voor u bij?

Later die ochtend vindt de ‘Matchmaking’ plaats, verzorgd door NWP en Aqua for All. Zestien organisaties krijgen de kans om innovatieve projecten voor te dragen aan mogelijke financiers en deelnemers. Het streven is deze veelbelovende initiatieven op 18 maart te matchen met de juiste partners zodat ze verder ontwikkeld kunnen worden. De resultaten van de dag worden direct bekend gemaakt. De voorzitter van het NWP, Arie Kraaijeveld, begeleidt de matchmaking.

De conferentie is alleen voor genodigden. Wel biedt het NWP u toegang tot alle projecten. Bekijk alle projecten die meedoen in de matchmaking op de NWP website via www.nwp.nl/wereldwaterdag2008. Zit er iets interessants voor u bij? Neem dan contact op met de betreffende organisatie.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Nederlandse lancering International Year of Sanitation

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Netherlands Water Partnership (NWP)