Sustainable Port Partnership Agreement ondertekend

NEW YORK EN ROTTERDAM SAMEN IN LUCHT EN KLIMAAT

Rotterdam – De Port Authority of New York and New Jersey en het Havenbedrijf Rotterdam hebben donderdagmiddag 30 augustus in NewYork de ‘Sustainable Port Partnership Agreement’ ondertekend. De intentieverklaring tussen de twee zusterhavens moet leiden tot een samenwerking die een bijdrage levert aan de vermindering van het luchtverontreiniging en de bestrijding van de negatieve gevolgen van de klimaatsverandering. Het gaat daarbij vooralsnog met name om het uitwisselen van informatie en ervaring.

“Met deze stap willen we een signaal afgeven dat het de haven van Rotterdam ernst is met de lucht- en klimaatsproblematiek en dat we samen best practices ontwikkelen en die invoeren in onze havens. Uiteraard met behoud van efficiency en zo min mogelijk hinder van het logistieke proces”, aldus Pieter Struijs, directeur van het Havenbedijf en als zodanig ondertekenaar van de overeenkomst.

Rotterdam en New York nemen samen deel aan het Clinton Climate Initiative met als doel een reductie van CO2-emissie met 50 procent in 2025 in vergelijking met 1990.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Havenbedrijf Rotterdam