Wereldwater-activiteiten 2007

Delft – Op en rond Wereldwaterdag 22 maart trekken in 2007 diverse organisaties samen op, om aandacht te vragen voor het wereldwaterprobleem.

Zo vindt op 21 en 22 maart de actie Wandelen voor Water plaats, in meer dan 60 gemeenten verspreid in Nederland. De actie is opgezet door Aqua for All, netwerkorganisatie voor Nederlandse watersector op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. COS Nederland, de plaatstelijke COSsen en lokale organisaties ondersteunen de uitvoering.

Wandelen voor Water: ruim 7.000 leerlingen van basisschool groep 7 en 8 (van meer dan 170 scholen) lopen 6 km met 6 liter (6 kg) op hun rug. De wandelaars worden gesponsord door plaatselijke prominenten, bedrijven en (gemeentelijke) organisaties. Het stimuleringsfonds van Wilde Ganzen en NCDO verdubbelen de opbrengst, bedoeld voor drinkwater- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden. De opbrengst van de actie wordt bekend gemaakt op 22 maart, op een bijeenkomst van Unicef in het Museon in Den Haag. Tevens wordt dan de uitslag bekend gemaakt van de aan de actie gekoppelde prijsvraag.

Agenda wereldwater-activiteiten 2007:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Netherlands Water Partnership (NWP)