Kiosk wordt inloopwinkel met breed assortiment

Utrecht – De voor treinreizigers bekende Kiosk op het station zal de komende jaren worden omgebouwd tot moderne inloopwinkel met een breed en gevarieerd assortiment met veel verse en gezonde producten. Op een aantal plaatsen is de nieuwe Kiosk inmiddels operationeel. Het eerste kwartaal van 2007 wordt gestart met de ombouw van de overige Kiosken.

Breed assortiment
De vernieuwde Kiosk heeft een open uitstraling. Reizigers lopen in tegenstelling tot de huidige Kiosk zelf door de Kiosk en pakken daar zelf de producten. De meeste Kiosken staan op het perron en bieden reizigers de mogelijkheid voor een snelle aankoop vlak voordat zij de trein instappen. Het assortiment is hierop afgestemd. Naast versgemalen en versgezette koffie biedt de Kiosk vers afgebakken croissants en koeken, maar ook fruitdranken en snack-groenten.

Enthousiaste reacties
In 2006 is in Utrecht (2x), Den Haag HS en Veenendaal een pilot gehouden om het concept te beproeven. Daaruit blijkt dat het aangeboden assortiment en de presentatievorm beter passen bij de behoeften van de reiziger van deze tijd. Daarnaast zorgt de nieuwe indeling ervoor dat de reiziger in één oogopslag ziet wat er wordt aangeboden. 89 procent van de tijdens de pilot ondervraagde klanten beoordeelt de nieuwe Kiosk met goed tot zeer goed. De positieve verkoopresultaten van de pilotvestigingen bevestigen de positieve waardering door reizigers. Ook de medewerkers zijn erg positief over het nieuwe concept.

Beste concept 2006
De nieuwe Kiosk is door vakblad Shops Out of Home verkozen tot beste concept 2006. Het vakblad waardeerde de uitstraling van de Kiosk, waarin producten op een andere manier bij of juist van elkaar worden gepresenteerd. De moderne uitstraling van Kiosk getuigt volgens de jury van het vakblad van durf. In totaal zijn er zo’n 100 Kioskvestigingen. Het ombouwen van de Kiosken start in het eerste kwartaal van 2007 en zal naar verwachting zo’n 3 jaar in beslag nemen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nederlandse Spoorwegen NS Hoofdkantoor