Dick van Well vice-president commissaris Feyenoord

Zoetermeer – Dick van Well, voorzitter Raad van Bestuur van Dura Vermeer Groep, is benoemd tot vice-president commissaris van Feyenoord Rotterdam NV. Hans Blankert, de formateur die in opdracht van de Commissie Kerkum belast was met de vorming van een nieuwe Raad van Commissarissen van de Rotterdamse voetbalclub, heeft dit zaterdagmiddag 23 december 2006 bekend gemaakt.

Gerard Kerkum (oud-directeur van bouwbedrijf Voormolen) is benoemd tot president-commissaris van Feyenoord Rotterdam NV tot het einde van het seizoen 2006-2007. Daarna zal Dick van Well hem opvolgen.

Naast Van Well en Kerkum, bestaat de Raad van Commissarissen uit Martin van Pernis (voorzitter Raad van Bestuur van Siemens Nederland), Coert Beerman (directievoorzitter Rabobank Rotterdam) en Jos van der Vegt (directeur-groot aandeelhouder van Ahoy Rotterdam).

De formatie van een nieuwe Raad van Commissarissen is een direct gevolg van het bindend advies zoals uitgebracht op 6 december 2006 door de Commissie Kerkum. In het advies werd een organisatiestructuur voorgesteld die van Feyenoord een transparante organisatie maakt, voldoet aan alle eisen van goed bestuur, beter financierbaar en slagvaardiger is en die herkenbaar is voor hen die Feyenoord een warm hart toedragen.

De nieuwe Raad van Commissarissen zal na het verrichten van de noodzakelijke formaliteiten door Feyenoord Rotterdam NV in januari 2007 haar activiteiten aanvangen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV