DeltaRail genomineerde ProRail PrijsVraag

Utrecht – Spoorspecialist DeltaRail is een van de 6 genomineerden van de tweede ProRail PrijsVraag. Binnen het thema marktdenken werd de door DeltaRail aangedragen oplossing op de vraag ‘hoe op regionale lijnen tegen lagere kosten meer reizigers in de trein te krijgen zijn’, door de jury beoordeeld als een sterke en interessante vertegenwoordiger.

In de door DeltaRail aangedragen oplossing ligt de focus bij de regio en geldt de kennis en expertise van ProRail als ondersteunend element. Met name dit centraal stellen van marktgericht denken op regionaal niveau, sprak de jury aan.

Andere genomineerden uit de 59 inzendingen zijn Strukton Railinfra, RVDB/Lightrail, Arcadis Infra BV, Lloyd’s Register Rail en Arco Sierts. Alle genomineerden gaan door naar de tweede ronde en werken op verzoek van ProRail hun idee verder uit. De uiteindelijke winnaar wordt in het voorjaar van 2007 bekendgemaakt en mag zijn plan dan in de praktijk brengen. Voor iedere nominatie stelt ProRail een bedrag beschikbaar om het idee verder uit te werken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DeltaRail (Nederland)