Strukton viert 85-jarig bestaan

STRUKTON VIERT 85-JARIG BESTAAN MET GROOT FEEST IN EFTELING

Utrecht – Zaterdag 2 en zondag 3 december 2006 viert Strukton haar
85-jarig jubileum met een groot feest in De Efteling. Beide dagen is de Efteling exclusief geopend voor (oud)medewerkers en hun partners en kinderen van Strukton. In totaal worden ongeveer 11.000 gasten verwacht. Alle attracties van de Efteling zijn op beide dagen open. Bovendien is er speciaal Efteling-entertainment om de dagen een extra feestelijk tintje te geven. Het feest is bedoeld om stil te staan bij de historie van Strukton en om waardering te uiten naar medewerkers en gepensioneerden.

Gerrit Witzel, bestuursvoorzitter Strukton Groep: “De kracht van Strukton ligt in de integrale procesbenadering waarbij voorop staat dat de primaire activiteiten van klanten kunnen doorgaan, zoals nu bijvoorbeeld met de bouw van de Noord-Zuidlijn. Bij alles wat we doen staat de eindgebruiker centraal. Of het nu gaat om een spoorweg, tunnel, een ziekenhuis of school, het gaat om het gebruik ervan door de consument. Dáár willen we zorg voor dragen en dus zorgen we voor complete oplossingen voor gebruikers. We willen een ere-divisiespeler worden in de markten waarin wij actief zijn.”

Op 13 december 1921 begon Strukton als aannemer voor het toen noodzakelijke hoofdkantoor voor de Nederlandse Spoorwegen. In de afgelopen 85 jaar groeide de onderneming uit tot een belangrijke speler op de markt voor technische dienstverlening; en is het één van de grootste railinfraspecialisten van Europa geworden: Strukton Railinfra is in Europa verantwoordelijk voor het onderhoud van circa 6000 kilometer spoor. Mede door een reeks overnames (Worksphere, Reef, Jernbaneservice AS en Svensk Banproduktion) is het aantal medewerkers van Strukton in 2006 toegenomen tot circa 5600 medewerkers.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Groep nv