Dr. V. Prins benoemd tot statutair directeur DHV

Amersfoort – Met ingang van 1 juni 2006 is de heer dr. V. (Vic) Prins benoemd tot statutair directeur van DHV B.V., verantwoordelijk voor de business group Ruimte en Mobiliteit. Hij volgt de heer ir. P.W. Besselink op die onlangs is toegetreden tot de Raad van Bestuur van de DHV Groep.

Op dit moment is de heer Prins (53) regiodirecteur Afrika binnen de DHV Groep. Daarvoor was hij directeur van Stewart Scott International in Zuid-Afrika, een zusteronderneming van DHV B.V. De heer Prins heeft een uitstekende internationale staat van dienst op het gebied van luchthavens, wegen en transport. Hij heeft onder meer projecten geleid in Zuid-Afrika, Ierland, Mozambique, Kenia en Namibië. Tevens speelde hij een leidende rol in de ontwikkeling en implementatie van het zuidelijk Afrikaanse transport- en luchtvaartbeleid, waaronder de privatisering van staatsbedrijven. Hij is op dit onderwerp gepromoveerd aan het prestigieuze Massachussets Institute of Technology in de Verenigde Staten. Aan onder andere de Universiteit van Johannesburg en de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika heeft hij transportplanning en economie gedoceerd.

Met zijn brede kennis en ervaring zal de heer Prins bijdragen aan de vernieuwing in de Nederlandse markt en de aanscherping van het marktprofiel van de business group. Bovendien zal hij gestalte geven aan de verdere internationalisering door middel van synergie met de zustermaatschappijen NACO en Delcan van DHV B.V. Hij zal daarbij een belangrijke bijdrage leveren aan de strategie en uitvoering van groepsbrede activiteiten.

Over DHV
DHV is een internationale groep van advies- en ingenieursbureaus die diensten verleent en duurzame oplossingen aanbiedt in de markten Mobiliteit, Bouw en Industrie, Water, Luchthavens en Ruimtelijke Inrichting en Milieu. Kijk voor meer informatie op www.dhv.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DHV Holding BV