Advin levert Geo-diensten aan Rijkswaterstaat

Hoofddorp – Advin, onderdeel Dura Vermeer, gaat voor de Adviesdienst Geo-Informatie van Rijkswaterstaat de uitvoering verzorgen van geo-diensten gedurende een periode van twee jaar. Het ingenieurs- en adviesbureau doet dit gezamenlijk met het ingenieursbureau voor Infrastructuur Iv-Infra BV in Papendrecht en het fotogrammetrische bedrijf BKS Surveys in Coleraine (Noord-Ierland). Het betreft een overeenkomst met een totaal begrote waarde van 13 miljoen euro. Partijen hebben hiervoor dinsdag 4 april een raamovereenkomst getekend.

De raamovereenkomst betreft projecten die worden aanbesteed in de vorm van mini-competities. De werkzaamheden bestaan uit het inwinnen, verwerken, controleren en opleveren van geo-informatie.

De producten en diensten die Advin en haar partners gaan leveren, liggen op het gebied van grondslagbepalingen in RD en NAP, diverse uitzet- en inmeetwerk, grote NAP-waterpasprojecten, opbouwen van Digitaal Topografische Bestanden (DTB), verticale luchtfotografie, vervaardigen van orthofotomozaïeken, deformatiemetingen, 3D-laserscannen, digitaliseren van dataconversie, GIS en gegevensbewerking voor de Kerngis-database.

De opdracht is tot stand gekomen na een niet-Europese selectie waaraan zeven geprekwalificeerde bedrijven hebben deelgenomen. De Adviesdienst Geo-Informatie van Rijkswaterstaat geeft de mogelijkheid om de raamovereenkomst twee keer voor een periode van een jaar te verlengen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV