Voorbereiding aanleg N219 van start

Den Haag – De provincie Zuid-Holland start 6 maart met de voorbreidende werkzaamheden van de aanleg van de N 219, de omleidingsweg Zevenhuizen. Onderdeel van de werkzaamheden is het verwijderen van 47 bomen langs een gedeelte van de Zuidplasweg, Knibbelweg en de aansluiting van de Bredeweg op de Beijerincklaan. Ook moet een deel van de boomgaard ten zuiden van het spoor Den Haag-Utrecht plaats maken.

Ter hoogte van de werkzaamheden kan er van tijd tot tijd enige hinder ontstaan door de veiligheidsmaatregelen. Deze omleidingsweg neemt grote leefbaarheidproblemen in het dorp weg en zorgt voor verbetering van de verkeersdoorstroming en -veiligheid. De omleidingsweg krijgt ook een nieuwe aansluiting op de A12. Deze vervangt de twee bestaande aansluitingen op de A12, Waddinxveen (N 456) en Zevenhuizen-Moerkapelle (N 219). De huidige
N 219 door de kern van Zevenhuizen wordt na de aanleg van de omleidingsweg niet meer aangesloten op de A12 en wordt een gemeentelijke weg. Voor meer informatie over de aanleg van de weg is een website ontwikkeld, www.n219.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland