Grontmij sluit contract waterkwaliteit Poolse stad

De Bilt – Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft een contract gesloten voor de verbetering van de waterkwaliteit in de Poolse stad Szczecin. In deze middelgrote stad (415.000 inwoners), gelegen in noordwest Polen en in de nabijheid van de Duitse grens, wordt in opdracht van de Europese Unie het riolerings- en afvalwaterzuiveringssysteem gemoderniseerd. Het is een van de grootste contracten die ooit in het kader van de investeringsprogramma’s van het Poolse ISPA/Cohesion Fund is afgesloten en omvat werkzaamheden met een geschatte waarde van meer dan 280 miljoen euro. De omzet aan advieswerkzaamheden voor Grontmij bedraagt ruim 3 miljoen euro.

Het project betreft de modernisering van de watervoorziening, het verzamelen en behandelen van afvalwater, slibverwerking en het oppervlaktewater. Zo worden er onder meer afvalwatertransportnetwerken, vijvervalleidingen en drukleidingen aangelegd. Ook worden er slibontwateringsinstallaties en een afvalwaterzuiveringsinstallatie gebouwd. Het contract loopt tot en met 2010.

FIDIC
Grontmij ondersteunt de Project Implementation Unit (PIU) bij het dagelijkse beheer en adviseert op het gebied van techniek, financiën en juridische aangelegenheden. Ook bewaakt ze de kwaliteit en traint ze de medewerkers van de Project Implementation Unit op het gebied van FIDIC-standaarden en nieuwe technologieën.

De stad Szczecin ontvangt voor dit omvangrijke project een bijdrage van de Europese Commissie vanuit het ISPA/Cohesion Fund.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv