Boskalis vaart het water wit in 2006

Papendrecht – Tijdens de op 9 februari 2006 gehouden nieuwjaarsbijeenkomst van baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv was bestuursvoorzitter R. van Gelder positief over de verwachtingen voor de onderneming in 2006.

R. van Gelder: ‘Er is veel werk aan de winkel. De orderportefeuille verdubbelde in 2005 en staat op een recordhoogte van € 2,5 miljard; daarbij blijven de aanjagers in onze markten onverminderd sterk. Inmiddels is bijna 50% van onze omzet direct of indirect gerelateerd aan ontwikkelingen in de energiemarkten.’

Van Gelder zei voor 2006 een stijgende omzet te verwachten en hogere bezettingsgraden van het materieel. Ten aanzien van de margeontwikkeling benadrukte hij dat, hoewel margeherstel zichtbaar is bij recentelijk aangenomen werken, de orderportefeuille ook nog projecten bevat die met matige marges zijn aangenomen en die in 2006 zullen worden uitgevoerd.

De bestuursvoorzitter zei ook dat de investeringsactiviteiten in 2006 danig zullen toenemen. Zij zullen vooral gericht zijn op versnelde vergroting van hopper- en cuttercapaciteit en uitbreiding van de vloot ten behoeve van de olie- en gasindustrie.

Ten aanzien van de marktvraag wordt er rekening mee gehouden dat deze mogelijk de beschikbare capaciteit zal overtreffen. Voor Boskalis houdt dit in dat het beleid van selectief aannemen zal worden voortgezet.

Van Gelder herhaalde de in december uitgesproken verwachtingen ten aanzien van de resultaten over 2005 en noemde een omzetstijging in 2005 van circa 15% en een groei van de nettowinst met tenminste 80%. Ook de vlootbezetting verbeterde in 2005, vooral door een hogere bezetting van de grote sleephopperzuigers.

Boskalis publiceert op 13 maart 2006 de definitieve jaarcijfers 2005.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Boskalis Westminster B.V.