Gemeente Den Haag gebruikt energiezuinige autos

Den Haag – De gemeente Den Haag neemt op maandag 13 februari 2006 voertuigen die energiezuinig rijden in gebruik. Het gaat om hybride auto’s van het type Toyota Prius. Op het Spuiplein nemen wethouder Ries Smits (Duurzaamheid), wethouder Pieter van Woensel (wagenpark gemeente) en gemeentesecretaris David Jongen de eerste drie hybrides in gebruik.

De verduurzaming van het gemeentelijk wagenpark is een van de maatregelen die de gemeente treft in het kader van de verduurzaming van het wegverkeer in Den Haag. Doel van dit plan is het verminderen van de uitstoot van stikstofoxides, fijn stof en CO2 door het wegverkeer. Tussen nu en 2010 gaan nog circa 350 gemeentelijke voertuigen milieuvriendelijk rijden.

De drie hybrides worden gebruikt door milieu-inspecteurs die dagelijks vele kilometers in de stad maken. En dat is ook de plek waar de emissies moeten worden teruggebracht. Extra leuk is dat de chauffeurs van de hybrides in mei 2006 een cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ krijgen, speciaal aangepast aan deze auto’s. Dit levert extra milieuwinst op.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Den Haag