GTI ontvangt prestatiecontract van Rijkswaterstaat

Heinenoord/Bunnik – GTI Infra heeft recentelijk met Rijkswaterstaat een driejarig prestatiecontract getekend voor het preventief en correctief onderhoud van dynamische verkeersmanagement- systemen ten behoeve van 800 kilometer snelweg in Oost-Nederland. Met het contract is voor GTI een bedrag van circa 5 miljoen euro gemoeid.

De opdracht omvat het onderhoud aan een omvangrijk aantal verkeersregelsystemen, waaronder matrixborden, dynamische route informatiepanelen (DRIP’s), toeritdoseersystemen, lussen, radardetectie, CCTV (gesloten televisiecircuit apparatuur) en het centrale aanstuursysteem voor besturingsinstallaties van de openbare verlichting. Daarnaast heeft GTI ook een coördinatieverplichting ten behoeve van het coördineren van de storingen aan de MTM-systemen (Methode Tijd Meting – circa 550 onderstations) en aan de verkeerscentrale Noord- en Oost-Nederland.

Het betreffende traject strekt zich uit over de provincies Gelderland en Overijssel.

Ruim een jaar geleden sloot GTI een vergelijkbaar prestatiecontract met Rijkswaterstaat af voor het onderhoud van alle verkeersinstallaties en stuursystemen in de verkeerscentrale Noordwest-Nederland.

In de toekomst zullen nog meer DRIP’s, CVR-ruimtes (Centrale Vicnet Ruimte) en spitsstroken aangelegd worden, die na de onderhouds-/ garantieperiode in het prestatiecontract zullen vallen.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in de Benelux. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66 000 medewerkers en realiseerde in 2004 een omzet van 9,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is één van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: GTI nv