Koninklijke onderscheiding directielid Dura Vermeer

Hoofddorp – Ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum bij Dura Vermeer is Fried Eppink benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het directielid van Dura Vermeer Divisie Infra kreeg de koninklijke onderscheiding uitgereikt tijdens de jaarlijkse jubilarissendag van de divisie Infra. Burgemeester Fons Hertog van de gemeente Haarlemmermeer spelde hem de bijbehorende versierselen op.

Eppink heeft de onderscheiding ontvangen voor zijn inzet voor Dura Vermeer en zijn verdiensten voor tal van beroepsgerelateerde activiteiten. Voor wat betreft Dura Vermeer wordt hij geprezen voor zijn stuwende kracht achter de professionalisering van het bedrijf tot een van de grotere ondernemingen in de branche, zijn persoonlijke kwaliteiten en zijn grote kennis van de bouwwereld.

Verder is hij actief als bestuurslid van brancheverenigingen zoals de Nederlandse Vereniging van Wegenbouwers (NVWB) en de landelijke branchevereniging van aannemers in de grond-, weg- en waterbouw, Vianed. In deze functie heeft hij bijgedragen aan de bewustwording en modernisering van de grond-, weg- en waterbouwsector. Bovendien was en hij is actief in maatschappelijk gerelateerde bestuursfuncties op het gebied van onderwijs, charitas en kunst.

Eppink trad in 1965 in dienst van Vermeer (later Dura Vermeer) als assistent-uitvoerder. Binnen het bedrijf klom hij in de loop der jaren op van een uitvoerende naar een directiefunctie. Op 1 januari 2006 verruilde hij zijn functie van statutair directeur van Dura Vermeer Divisie Infra BV voor die van titulair directeur in verband met pre-pensioen. De laatste functie zal hij enkele dagen per week vervullen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV