Voordracht nieuw lid Raad van Bestuur ARCADIS

Arnhem – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft op 17 januari 2006 bekend gemaakt dat Friedrich Schneider (43) bij de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 17 mei 2006, door de Raad van Commissarissen wordt voorgedragen als lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS NV. Daarmee wordt het aantal leden van de Raad van Bestuur uitgebreid tot drie. De heer Schneider krijgt als aandachtsgebied Zuid-Amerika en Azië en daarnaast de versterking van de infrastructuuractiviteiten. Vooruitlopend op zijn benoeming in de Raad van Bestuur, treedt de heer Schneider per 1 februari 2006 in dienst van ARCADIS.

De heer Schneider heeft de Duitse nationaliteit en een zeer internationale staat van dienst. Hij is afgestudeerd econoom die zijn masters behaalde aan de universiteit van Albany in de Verenigde Staten en promoveerde aan het European University Institute in Florence.

Tot voor kort was hij werkzaam bij het Duitse bouwconcern Bilfinger Berger AG, als directeur van een dochteronderneming voor industriële dienstverlening en daarvoor als lid van de divisiedirectie voor infrastructuur. In deze laatste functie was hij verantwoordelijk voor activiteiten in de Verenigde Staten, Midden Amerika en het Midden Oosten en deed hij ervaring op met nieuwe contractvormen zoals PPS en PFI. In een eerdere fase van zijn loopbaan werkte de heer Schneider voor diverse Duitse ondernemingen in onder andere Azië en de Verenigde Staten, waarbij hij managementfuncties vervulde op zowel operationeel als strategisch vlak.

Naar het oordeel van de Raad van Commissarissen van ARCADIS past de heer Schneider uitstekend in het team van de Raad van Bestuur en kan hij met zijn internationale ervaring een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere implementatie van de groeistrategie van de onderneming.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van meer dan € 1 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.