Sleutel afsluitpalen aan bisschop Muskens aangeboden

Breda – Op donderdag 12 januari biedt wethouder A.J.G. Oomen om 12.00 uur de sleutel van de nieuwe afsluitpalen aan aan bisschop M.P.M. Muskens van Breda.
De overhandiging van de sleutel vindt plaats in het bisschopshuis aan de Veemarkstraat 48 in Breda.

Bewoners, ondernemers en de gemeente hebben in toenemende mate de behoefte om het voetgangersdomein in het historisch stadshart beter toegankelijk te maken. Daarom heeft de gemeente besloten om de rood/witte klappaal te vervangen door een nieuw type paal. Gekozen is voor een inzinkbare paal van roestvrij staal. Deze nieuwe palen zijn vanaf 2 januari in de binnenstad geplaatst.

Voordelen
De nieuwe roestvrijstalen palen hebben een aantal voordelen ten opzichte van de oude rood/witte klappalen. Als de nieuwe paal is neergelaten, vormt hij geen obstakel meer boven de grond. Bovendien past de roestvrijstalen paal fraai in het straatbeeld van de historische binnenstad. Verder is de nieuwe paal eenvoudig te bedienen en is hij minder vandalismegevoelig dan de oude klappalen.

Prominent
Als prominente bewoner van de Bredase binnenstad krijgt bisschop M.P.M. Muskens een speciale uitvoering van de sleutel voor de nieuwe afsluitpalen van wethouder A.J.G. Oomen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Breda