Veel problemen door weer, situatie A50 zeer ernstig

Amsterdam – 25 november 2005, 23:24 De sneeuwval in het zuiden houdt nog uren aan en dat betekent dat er nog veel sneeuw zal bijvallen. De rij-omstandigheden zijn al problematisch, maar zullen in het Zuiden nog verder verslechteren.

De A65 is even voor negen uur bijna een uurafgesloten vanwege ijsafzetting aan de hoogspanningskabels. Deze dreigden te breken, reden waarom de weg was afgesloten tussen de knooppunten De Baars en Vught. Tussen knooppunt Markiezaat en Rilland knapten hoogspanningskabel, waardoor de weg moest worden afgesloten. De A27 werd in de richting van Utrecht afgesloten omdat op de Lekbrug een vrachtwagen schaarde en zich in de geleiderail boorde. Een van de mensen die te hulp schoten viel in het water van de Lek.

Op de Veluwe en in het zuiden van het land is de wegsituatie slecht, met name op de A50 is de toestand zeer ernstig. Rijkswaterstaat heeft aangegeven te verwachten dat het vrijmaken van die A50 nog geruime tijd gaat duren. Op het traject tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg staan her en der geschaarde en gekantelde vrachtwagen, waarvan de berging moeizaam is doordat de vrachtwagens maar moeilijk kunnen worden bereikt. Bovendien staat het verkeer op het niet-snelwegennet ook muurvast.

De wegbeheerder heeft in grote getale weginspecteurs naar de A50 gestuurd met dekens en andere materialen om de weggebruikers te helpen. Bergers uit de wijde omtrek zijn ingeschakeld om hulp te bieden en het verkeer weer vlot te trekken. Daarbij zijn met name vrachtwagens die een gladde helling niet kunnen nemen een probleem.

De VID houdt er kening mee dat de laatste files pas tegen de ochtend oplossen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: De VerkeersInformatieDienst