Dekker: We lossen probleem luchtkwaliteit op

Den Haag – Naast een maximale inspanning is samenwerking tussen overheden en marktpartijen essentieel om het probleem van luchtkwaliteit op te lossen. Dit zei minister Dekker (VROM) op de bestuurdersconferentie ‘Luchtkwaliteit’ op 2 november 2005 in Schiedam.

“We gaan het probleem van de luchtkwaliteit oplossen. Dat is mijn inzet”, aldus Dekker. “Door te bouwen op de juiste plaats. Door vast te houden aan een integrale beoordeling van ruimtelijke plannen. Door een verstandige aanpassing van huidige koppeling van ruimtelijke ontwikkeling en luchtkwaliteit. Door te kiezen voor de juridisch meest begaanbare weg, maar zonder daar een bureaucratisch circus van te maken.”

Volgens staatssecretaris Van Geel is er genoeg gesproken over luchtkwaliteit. Het is tijd voor daden. “Dat geldt voor ons allemaal. Zowel rijk als gemeenten en provincies. Want uiteindelijk bereiken we alleen wat we willen als we het samen aanpakken. Het Rijk via wet- en regelgeving, inzet in Europa en concrete rijksbrede maatregelen. Gemeenten en provincies via concrete aanpak op lokaal niveau, maatregelen die nu al aangekondigd kunnen worden. En ook van bedrijven, industrie, landbouw verwachten we een praktische bijdrage.”

– lees de toespraak van minister Dekker
– lees de toespraak van staatssecretaris Van Geel

– zie ook dossier Luchtkwaliteit: www.vrom.nl/luchtkwaliteit
– zie ook Ruimteforum: www.vrom.nl/ruimteforum

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nieuwsbericht Ministerie VROM