DHVer exportmanager van het jaar 2005

Rick Langereis, manager business development & sales bij DHV Water, is gekozen tot exportmanager van het jaar 2005. Hij ontving de prijs dinsdag 25 oktober 2005 in het kader van zijn post-HBO opleiding Export Marketing Management.

Langereis rondde de opleiding af met een beleidsplan voor DHV’s internationale waterbusiness en dan met name die in China, Vietnam en Zuid-Afrika. Het beleidsplan gaat specifiek in op hoe DHV met behulp van het exportfinancieringsinstrument ORET van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de watermarkt in het buitenland kan opbouwen.

De ontwikkeling en implementatie van een exportbeleidsplan staat centraal bij deze post-HBO opleiding.

Op basis van de behaalde examencijfers zijn de vier beste deelnemers genomineerd voor deze prijs. Dinsdag 25 oktober 2005 vond de finale plaats. Iedere genomineerde presenteerde zijn exportbeleidsplan aan het publiek – bijna alle cursisten van het afgelopen jaar – en een professionele jury bestaande uit George Penders (Divisiehoofd EVD), Joost van Dam (Directeur Nederlandse Export Combinatie), Fred Janssen en Sandra Vootz (E&M ExportManagement) en de winnares van 2004 Jacinta Creten.

De jury beoordeelde zijn beleidsplan op basis van criteria als kwaliteit, originaliteit, professionaliteit en ambitieniveau. Uiteindelijk won Langereis de prijs omdat dat het plan reeds in uitvoering is en er al duidelijke resultaten zijn.

Dit is het vijfde jaar dat de prijs wordt uitgereikt. De wisseltrofee die bij deze prijs hoort is speciaal ontworpen door kunstenaar Kees Ketelaars.

Voor meer informatie over dit post-HBO programma zie www.exportmanagement.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DHV Holding BV