FNV ZBo viert 5e verjaardag in Ouwehand

Woerden – In Ouwehands Dierenpark in Rhenen viert FNV Zelfstandigen Bouw op zaterdag 8 oktober 2005 zijn vijfjarig bestaan. Dat gebeurt met een symposium over kennis vergaren en opleiden: ‘Bijblijven, hoe doe je dat?’ FNV-voorzitter Agnes Jongerius is een van de sprekers tijdens dit symposium.

Op 7 oktober 2000 ging ZBo van start met zo’n 600 leden. Vijf jaar later is de vereniging van zelfstandige ondernemers zonder personeel in bouw en hout uitgegroeid tot bijna 6000 leden. Daarmee hebben zelfstandigen een eigen stem in het politieke en maatschappelijke krachtenveld. Bovendien is er een sterk collectief dat zaken als administratie, verzekering en juridische bijstand vergemakkelijkt. Effect: de zzp’er heeft meer tijd voor het eigenlijke werk. En zij of hij houdt ook energie over voor bijscholing. Zo organiseert FNV ZBo VCA-cursussen. Ook werden samen met diverse leveranciers al eerder bijeenkomsten gehouden om met nieuwe materialen en technieken kennis te maken.

“Die traditie zetten we voort op ons lustrum”, aldus voorzitter Henry Kasper van FNV Zelfstandigen Bouw. “We houden een symposium over de manier waarop zelfstandigen in hun vak bijblijven. Vakbladen, opleidingen en branche-organisaties vertellen over hun rol daarin. En natuurlijk is er veel tijd voor discussie.”

Het onderwerp slaat aan, want ruim 400 ZBo-leden komen erop af. Met partner en kinderen en genodigden zorgen zij voor ruim 1300 bezoekers aan Ouwehands Dierenpark. Daar kunnen zij onder meer van de Zeeleeuwenshow genieten, terwijl er voor partners ook een workshop gehouden wordt over de financiën van de eigen zaak.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: FNV Bouw