Dag van Het Nieuwe Rijden in Fryslan

Leeuwarden – Vrijdag 16 september 2005 is de nationale Dag van Het Nieuwe Rijden. In Fryslân wordt daaraan aandacht besteed in Drachten. Gedeputeerde en ROF voorzitter T. Baas zal om 14.00 uur in het bijzijn van de gebroeders Doeks uut Hasselt (bekend van tv-spot over Het Nieuwe Rijden) het startsein geven voor de zogenaamde ‘economy challenge’ op het VerkeersEducatie Centrum (VEC) in Drachten.

Deze ‘economy challenge’ is een provinciale wedstrijd in het kader van Het Nieuwe Rijden, waarin veertien deelnemers en zes prominenten strijden om de titel ‘De meest zuinige autobestuurder van Fryslân’. De deelnemer die in twee maanden tijd het meest zuinig zijn of haar auto bestuurt, wint de titel en daarmee een verkeersveiligheidtraining op het VEC en een ballonvaart in de BOB luchtballon.

Gratis trainingen
Bij de start van de ‘challenge’ zijn, vanwege de Dag van Het Nieuwe Rijden, de gebroeders Doeks uut Hasselt aanwezig. Zij reiken aan gedeputeerde Baas een tegoedbon uit voor twintig gratis trainingen Het Nieuwe Rijden. Deze gratis trainingen zijn voor de veertien deelnemers aan de challenge en voor zes prominenten, die vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur al een training volgen bij het VEC. De ‘economy challenge’ is een initiatief van het VerkeersEducatie Centrum in Drachten en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROF).

Het Nieuwe Rijden
Tijdens De week van de Vooruitgang wordt Het Nieuwe Rijden op vrijdag 16 september 2005 overal in Nederland onder de aandacht gebracht. Het Nieuwe Rijden is een manier van autorijden die brandstof bespaart, veiliger is en bijdraagt aan een beter milieu. Vorig jaar is een landelijke publiekscampagne ‘Het Nieuwe Rijden’ van start gegaan om de Nederlandse rijbewijsbezitters kennis te laten maken met deze rijstijl. De campagne is een initiatief van SenterNovem en de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat. Daarnaast zijn onder meer brancheorganisaties, consumenten- en verkeersveiligheidsorganisaties betrokken bij de uitvoering van Het Nieuwe Rijden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Fryslân