Scheepbouwer President Commissaris Haven Rotterdam

Rotterdam – KPN-topman Ad Scheepbouwer is per 6 september 2005 benoemd als commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam N.V. Met deze benoeming krijgt het Havenbedrijf een van Nederlands bekendste managers in zijn Raad van Commissarissen. Afgesproken is tevens dat Scheepbouwer vanaf 1 januari 2006 de post van president-commissaris op zich neemt. Wim van Sluis treedt op dat moment terug als (president-)commissaris, tegelijk met het toetreden van het Rijk als aandeelhouder van het Havenbedrijf. Dit is afgesproken door het Rijk en de gemeente Rotterdam, de huidige aandeelhouder, en doet recht aan het uitgangspunt dat commissarissen een onafhankelijke positie innemen.

Scheepbouwer heeft zijn sporen verdiend bij PTT Post en KPN. In de periode1989- november 2001 transformeerde hij PTT Post van een intern gericht staatsbedrijf tot een winstgevende, marktgerichte organisatie. In de periode 1992-1998 was Scheepbouwer lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke PTT Nederland. Onder zijn verantwoordelijkheid werden TNT en GDEW overgenomen waardoor PTT Post uitgroeide tot een internationaal bedrijf op het gebied van post, logistiek en expres. Eind 2001 werd Scheepbouwer aangetrokken als voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke KPN N.V. Hij redde het telecombedrijf van de ondergang en wist er weer een winstgevende onderneming te maken.

Scheepbouwer is benoemd vanwege zijn brede internationale logistieke ervaring, zijn royale netwerk in het bedrijfsleven, zijn ervaring met bedrijven die een transformatieproces doormaken van overheidsbedrijf naar vennootschap, en zijn zeer brede ervaring in managementfuncties en als commissaris bij diverse vennootschappen.

De Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf telt vijf leden. Naast Ad Scheepbouwer zijn dat Ella Vogelaar, Rob Abrahamsen, Mel Kroon en Wim van Sluis (president commissaris).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Havenbedrijf Rotterdam (Port of Rotterdam)