Tauw neemt Duits ingenieursbureau over

Deventer – Op 1 juli 2005 heeft Tauw Group het Duitse bureau LUBAG Ingenieurbüro für Geotechnik und Umweltschutz GmbH overgenomen. LUBAG GmbH is gevestigd in Regensburg en in Würzburg en is actief op het gebied van bodem en grondwater, geotechnisch onderzoek, hydrogeologie, sloop, monsterneming en veiligheid en arbeidsomstandigheden.

De deelstaten Beieren en Baden-Württemberg zijn economische en industrieel sterk ontwikkeld. De Duitse dochter van Tauw, Tauw GmbH, richt zich steeds meer op nationale en internationale bedrijven, en zocht een partner in Zuid- Duitsland. Na en periode van zes maanden onderhandelen besloot de directie van LUBAG Ingenieurbüro für Geotechnik und Umweltschutz GmbH haar activiteiten voort te zetten onder de vlag van Tauw Group bv.

LUBAG GmbH is reeds 15 jaar succesvol actief in Duistland. Momenteel telt het bedrijf 12 medewerkers. In het streven naar een sterk markt- en klantgerichte werkwijze en een verbetering van de regionale, nationale en internationale aanwezigheid, bouwen LUBAG GmbH en Tauw GmbH gezamenlijk aan het versterken van hun marktpositie. LUBAG GmbH zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de samenwerking met vestigingen in Regensburg and Würzburg, een klantenkring van gerenommeerde bedrijven en een staf van zeer ervaren en kwaliteitsgerichte medewerkers. Het bureau werkt volgens ISO/IEC 17025. De directeur, Klaus Bücherl, is lid van verschillende industriële en professionele overlegorganen. Met de overname van LUBAG GmbH, heeft Tauw in Duitsland zeven vestigingen. Tauw was reeds gevestigd in Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Hannover en Moers.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Tauw Groep