Ontmanteling baggerspeciedepot Papegaaiebek

Rotterdam – Van Oord Nederland bv heeft opdracht gekregen voor de ontmanteling van het baggerspeciedepot Papegaaiebek op de Maasvlakte. Circa 1,2 miljoen kubieke meter zwaar verontreinigde baggerspecie zal uit de Papegaaiebek worden ontgraven en hydraulisch worden verpompt naar het depot Slufter.

Voor deze werkzaamheden zal Van Oord profielzuiger Sliedrecht 27 en de in eigen huis ontwikkelde wormwielzuiger HAM 291 inzetten. Bovendien zal gebruik worden gemaakt van een 11 kilometer lange persleiding en een even zo lange waterretourleiding.

Opdrachtgever voor het project is het Havenbedrijf Rotterdam nv en het werk heeft een waarde van EUR 8,2 miljoen. De uitvoering zal plaatsvinden tussen augustus 2005 en juli 2006.

Van Oord Nederland is een nationale specialist op het gebied van waterbouwkundige en infrastructurele werken. Momenteel werkt Van Oord Nederland samen met haar dochterbedrijven L. Paans & Zonen en Mijnster zand- en grindhandel aan toonaangevende Nederlandse projecten als de Hogesnelheidslijn, Betuweroute, Noord/Zuidlijn en het PPS-project Rijksweg 31. Het bedrijf maakt deel uit van het internationaal actieve Van Oord nv.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Van Oord nv