Mel Kroon commissaris Havenbedrijf Rotterdam

Rotterdam – Mel Kroon is benoemd als commissaris van Havenbedrijf Rotterdam N.V. De 48-jarige Kroon is sinds 2002 voorzitter van de directie van Tennet, de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet. Daarvoor had hij verschillende directiefuncties bij de verzekeringsmaatschappijen SNS Reaal, NOG en Hooge Huys. Kroon begon zijn loopbaan met verschillende commerciële functies bij Fokker. Hij studeerde aan de TU Delft en haalde zijn MBA in Rochester en Rotterdam.

Het is deze combinatie van studies en de uiteenlopende commerciële, financiële en managementfuncties die hebben geleid tot de benoeming van Kroon. Daarbij heeft Kroons ervaring als voorzitter van de directie van Tennet een belangrijke rol gespeeld. Tennet is net als het Havenbedrijf een onderneming die opereert op het snijvlak van markt en overheid.

Met de benoeming van Kroon is een van de twee vacatures die per 1 januari 2005 ontstonden in de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf ingevuld. De vacatures ontstonden doordat Hans Smits president-directeur van het Havenbedrijf werd en Roelf de Boer besloot zich te concentreren op zijn voorzitterschap van Deltalinqs, de belangenvereniging van het havenbedrijfsleven. De benoeming van Kroon is afgestemd met het Rijk, dat per 1 januari 2006, naast de gemeente Rotterdam, aandeelhouder van het Havenbedrijf wordt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Havenbedrijf Rotterdam (Port of Rotterdam)