Concept Bouwmaterieel Ahoy slaat aan

Rotterdam – De nieuwe beurs Bouwmaterieel Ahoy die van donderdag 26 mei tot en met zaterdag 28 mei 2005 plaatsvond, is goed verlopen. Drie dagen lang konden machinisten, bouwvakkers en aannemers de nieuwste shovels, hoogwerkers en kranen bekijken en gebruiken. De ruim 80 exposanten presenteerden zich onder meer met werkend materieel van Manitou, Liebherr, Nooteboom, Mammoet en Wirtgen.

Bouwmaterieel Ahoy was het eerste initiatief van Ahoy exhibition, congress & event management waarin een evenement, vakbeurs en muziekspektakel in een aanbod gecombineerd werd. Deze nieuwe beurs voor materieel, verticaal transport en bouwmachines trok tijdens de vakdagen op donderdag en vrijdag 1723 bezoekers. De relatiedag met kinderprogramma, die gecombineerd werd met de HZC Machinistenfamiliedag trok 1851 bezoekers en het afsluitende muziekspektakel bijna tweeduizend. Andre Hooijer, Exhibition Manager Ahoy: Deze eerste editie heeft goed aangetoond wat Ahoy allemaal te bieden heeft. Wij vonden het fantastisch om de markt voor materieel, verticaal transport en bouwmachines hier in Ahoy een thuis te mogen bieden. De bezoekers waren zonder uitzondering enthousiast over het geboden concept en daar is het ons en de markt natuurlijk om te doen. Verschillende exposanten hebben inmiddels reeds toegezegd voor deelname in 2007.

Tijdens de beurs vonden diverse brancheactiviteiten plaats. Naast de monteursdag en diverse kraankeuringen vond de kick off van de nieuwe campagne ter voorkoming van graafschade op de beurs plaats.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rotterdam Ahoy ECEM