Reactie Heijmans op eis Officier van Justitie

Rosmalen – 11 Mei 2005 heeft de Officier van Justitie de eisen geformuleerd voor de verdachten van de bouwzaak. Zoals bekend treft dit ook 3 collega’s van Heijmans.
Heijmans heeft kennis genomen van de eis van de Officier van Justitie. Heijmans wil de rechtsgang respecteren en zal verder geen inhoudelijk commentaar geven op de eis. Nu wel reageren zou de positie van de collega’s negatief kunnen beïnvloeden.

Het is goed dat het prijsoverleg tot het verleden behoort. Wij realiseren ons dat een nieuwe toekomst voor de bouw alleen mogelijk is als het verleden op een voor alle partijen bevredigende wijze is afgesloten. Heijmans zal hierin haar verantwoordelijkheid nemen en accepteert dat de bouwwereld hiervoor in financiële zin een forse prijs moet betalen.
De strafvervolging van slechts enkelen blijft echter moeilijk te accepteren. Zeker gezien de willekeur die het OM heeft toegepast. Dat is bitter voor de werknemers die het treft. De schade die hen zowel zakelijk als privé is aangedaan mag niet uit het oog worden verloren.
Het is belangrijk dat ook rond deze procedure duidelijkheid komt. Op 7 juni zal de rechtbank uitspraak doen in deze zaak. Hopelijk kan na het signaal dat kabinet en bouwers hebben afgegeven rond de schikking, ook de afronding van de strafzaak leiden tot een reële afsluiting van deze moeilijke periode in de bouwgeschiedenis.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Heijmans NV