Volgende fase A50 Eindhoven-Oss gereed

Viaduct Kleinwijk in de Noorderbaan over A50 bij Nistelrode in gebruik genomen

Den Haag – Rijkswaterstaat opent nog voor het komende Pinksterweekend het nieuwe viaduct in de Noorderbaan inclusief de op- en afritten op de A50 ter hoogte van Nistelrode (gemeente Bernheze). Daarnaast kan het verkeer vanaf komend weekend gebruik maken van de nieuwe Noorderbaan inclusief de rotonde met de aansluiting op de nieuwe A50. Met de openstelling van dit viaduct komen ook de verkeerslichten bij de Noorderbaan te vervallen en is een volgende fase van de nieuwe A50, gedeelte Nistelrode afgerond. Om de aansluiting van de Waardsestraat op de Noorderbaan te kunnen maken, wordt de Waardsestraat de komende twee weken nog wel afgesloten.

Voor verkeer uit Nistelrode richting het noorden en het zuiden en voor verkeer vanaf de A50 richting Nistelrode is de openstelling van het viaduct een grote verbetering. Dit verkeer wordt via de rotonde in de Noorderbaan en de nieuwe op- en afritten van en naar de A50 geleid. Weggebruikers hebben hier niet langer te maken met verkeerslichten. Met de openstelling van het viaduct en de op- en afritten bij Nistelrode is een volgende belangrijke fase van de afronding van de A50 gedeelte Nistelrode voltooid.

Tijdelijk nog over 1 rijstrook
Toch houdt verkeer de komende maanden nog overlast van de werkzaamheden. Tot medio september 2005 rijdt al het doorgaande verkeer nog over de rijbaan die straks gebruikt wordt voor verkeer van Uden richting Oss. Hier is voorlopig per rijrichting maar 1 rijstrook beschikbaar. De westelijke rijbaan in de andere richting wordt momenteel afgebouwd. Daarnaast blijft er langs het gehele werkvak tussen Uden en Oss-Oost over een lengte van circa 6 kilometer een snelheidsbeperking van 50 km/uur van kracht. Dit zal duren totdat de gehele weg (tot circa 1 km voor de huidige aansluiting Oss-Oost) naar verwachting eind september a.s. gereed is voor gebruik.

Ontbrekende schakel in A50
Daarnaast werkt Rijkswaterstaat momenteel aan de laatste schakel in de nieuwe A50 tussen Eindhoven en Oss. Daarbij vormt knooppunt Paalgraven de verbinding tussen de nieuwe A50 Eindhoven – Oss en de A59 Oss – ‘s-Hertogenbosch. Het knooppunt is volgens planning eind 2005 gereed.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat