Vakbeurs Bouwmaterieel Ahoy 26-28 mei 2005

Rotterdam – Dé beurs voor materieel, verticaal transport en bouwmachines van 26 tot en met 28 mei 2005 in Ahoy’ Rotterdam groeit uit tot een vakbeurs, die niet meer weg te denken is. Eindelijk een eigen vakbeurs. Een dynamisch evenement voor mens en materieel op de bouwplaats. Dat daar behoefte aan is, blijkt onder andere uit het nu al gevormde deelnemersveld. Verschillende klinkende namen hebben zich al aangemeld. Kortom; Bouwmaterieel Ahoy’ is niet meer te stoppen.

De brancheverenigingen Vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC), de Brancheorganisatie voor Bouwmachines, Magazijninrichtingen, Wegenbouwmachines, en/of Intern Transportmaterieel (BMWT) en Vereniging Verticaal Transport (VVT) zijn zeer actief in de communicatie richting hun leden om van de relatiemogelijkheden en de Machinistenfamiliedag een onvergetelijk succes te maken. Tevens is de werving van hoog kwalitatieve bezoekers via alle belangrijke mediatitels ingezet.

“Bouwmaterieel Ahoy’ biedt een unieke gelegenheid om te laten zien wat we kunnen”, zegt Lion Verhagen van de VVT. “Wij zijn vanaf het begin van het initiatief zeer enthousiast over het concept van Bouwmaterieel Ahoy’. Een goed evenement voor verticaal transport bestond tot nu toe eigenlijk niet. Andere beurzen richten zich meer op grondverzet en bouwmateriaal. Het is daarom een unieke gelegenheid om ons te presenteren.” De VVT houdt gedurende de beurs een ledenvergadering en twee lezingen over de VVT Erkenningsregeling.

HZC machinistenfamiliedag
Eveneens tijdens Bouwmaterieel Ahoy’ wordt de HZC-Machinistenfamiliedag gehouden. Een formule die reeds sinds jaren in de branche bekend is en een evenement is voor het hele gezin. De opening wordt verzorgd door Raymond van Barneveld, die uiteraard ook zal deelnemen aan een dartwedstrijd. Voor de kinderen wordt een uitgebreid activiteitenprogramma opgesteld en voor de avond staat een groots feest voor de bouwsector op het programma.

De brede opzet van de beurs met verticaal transport, kleiner materieel en grondverzet is voor HZC de reden om de familiedag met deze beurs te combineren. Cees van Dongen, HZC: “We verwachten dat dit zal slagen omdat Ahoy’ toch een extra dimensie geeft. Ze timmeren goed aan de weg en zijn professioneel bezig. Het uitgebreide aantal actieve demonstraties van materieel is daar een mooi voorbeeld van. Wij hebben er alle vertrouwen in.”

Monteursdag
In samenwerking met de BMWT en VVT wordt door Het Zwarte Corps op de vrijdag van de beurs voor de tweede keer de Monteursdag gehouden. Monteurs kunnen hier terecht voor actuele informatie op hun vakgebied. Er komen onderwerpen aan de orde als het Canbus-systeem, het gebruik van hijsmiddelen, brandstof en motoren en beschermingsmaatregelen.

Data en openingstijden
Bouwmaterieel Ahoy’ vindt plaats van 26 tot en met 28 mei 2005 in Ahoy’ Rotterdam en is op 26 en 27 mei geopend van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 28 mei van 10.00 tot 17.00 uur (HZC machinistenfamiliedag) en van 19.30 tot 23.30 uur (muziekspektakel). Meer informatie is verkrijgbaar bij het Projectteam van Bouwmaterieel Ahoy’, tel.: 010 293 31 21, e-mail: info@bouwmaterieelahoy.nl of www.bouwmaterieelahoy.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ahoy' Rotterdam nv