Van Vonno bestuurslid van NEN

Delft – Dr. ir. Wim van Vonno is per 15 maart 2005 benoemd tot lid van het bestuur van NEN. Van Vonno is Voorzitter Raad van Bestuur van Koninklijke BAM Groep.

“Wij zijn bijzonder blij dat we de leider van de grootste bouwonderneming van Nederland kunnen verwelkomen in ons bestuur“, aldus voorzitter mr. Jacques Schraven. “De bouw maakt uitgebreid gebruik van normen voor bouwmaterialen en bouwwerken. Normen zijn niets meer dan goede afspraken – essentieel in alle sectoren, van bouw tot informatietechnologie en van telecom tot gezondheidszorg.”

Na zijn studie aan de TU Delft, heeft Wim van Vonno gewerkt bij Raadgevend Technies Buro Van Heugten. Hij vervolgde zijn loopbaan als werkmaatschappij-directeur en later als divisiedirecteur Bredero. In 1982 werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke BAM Groep.

Van Vonno vervult verschillende nevenfuncties. Zo is hij commissaris bij Van Oord en president-commissaris bij Lintzen Holding en Tracon. Ook is hij bestuurslid van de Vereniging van Effecten Uitgevende Ondernemingen (VEUO) en arbiter bij de Stichting Raad van Arbitrage voor Metaalnijverheid en –handel.

Wat is NEN?
NEN is hét kennisnetwerk in de wereld van normen en regelgeving. Gebruikers van normen kunnen NEN op ieder moment en vanaf elke plaats raadplegen. NEN wil zijn klanten zo snel en gemakkelijk mogelijk van informatie voorzien. Met cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten bevordert dit nationale centrum het gebruik van normen. Met een adviesorganisatie van € 23 miljoen omzet en 285 medewerkers begeleidt NEN ruim 1400 normcommissies met 7000 leden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: NEN Ned. Normalisatie-instituut