Oud directeur-generaal RWS Harry Prins overleden

Den Haag – Oud-directeur-generaal Rijkswaterstaat ir. Harry Prins is op zondag 16 januari plotseling overleden. Prins, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat IJsselmeergebied, was van 1999 tot eind 2003 directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

Tijdens zijn DG-schap loodste Prins de dienst door een periode van zwaar maatschappelijk vaarwater zoals de bouwnijverheidsaffaire en de tendens om overheidstaken naar de markt te brengen. Prins heeft als directeur-generaal de eerste belangrijke stappen gezet om de organisatie publieksgerichter en bedrijfsmatiger te laten werken. De ontwikkeling van Rijkswaterstaat naar een agentschap was zijn initiatief.

Prins studeerde Civiele techniek aan de TU Delft en werkte sinds 1971 bij Rijkswaterstaat. Voordat hij in 1996 aantrad als plaatsvervangend directeur-generaal, was hij al hoofdingenieur-directeur geweest van de toenmalige Meetkundige Dienst in Delft en later van Rijkswaterstaat Zuid-Holland. In 1999 werd Prins benoemd tot directeur-generaal.

Sinds 1 december 2002 was Prins hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat IJsselmeergebied. Als lid van het directieteam van Rijkswaterstaat bleef Prins betrokken bij, en medeverantwoordelijk voor, de nieuwe organisatiekoers van Rijkswaterstaat

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat