Van Oord legt cruiseterminal Bahama’s aan

Rotterdam – Van Oord heeft opdracht ontvangen voor het maken van de toegang naar en het opspuiten van een terrein voor de aanleg van een cruise terminal op de Turks & Caicos eilanden. Opdrachtgever is het op de Bahama�s gevestigde T&C Cruise Terminals Ltd. Het contract heeft een waarde van EUR 3 miljoen. De uitvoering start in januari 2005 en het project wordt in maart 2005 opgeleverd.

Van Oord baggert een tien meter diepe toegang in het rif naar de toekomstige cruise terminal. Het betreft een hoeveelheid van 350.000 m3. Het gebaggerde materiaal wordt gebruikt voor het opspuiten van het terrein. Om het milieu niet te belasten wordt het gebaggerde slib opgevangen in een zoutpan.

Van Oord zet de cutterzuiger Hercules in.

Van Oord is een aannemer in bagger- en waterbouwkundige werken die zich wereldwijd richt op baggeren, kustwaterbouw en offshore. Van Oord werkt vanuit een twintigtal kantoren over de gehele wereld, telt 2.800 medewerkers en heeft de grootste en modernste vloot ter wereld. Eind 2003 is Van Oord ontstaan uit de fusie tussen Ballast Ham Dredging en Van Oord ACZ.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Van Oord nv