Boskalis verwerft grote order in Qatar

Papendrecht – Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat zij een omvangrijke opdracht heeft verworven voor de creatie van een nieuw platform voor de internationale luchthaven van Doha, Qatar. De opdracht zal in 2005 en 2006 worden uitgevoerd door een consortium van vier baggerbedrijven, bestaand uit Qatar Dredging Company, Boskalis, Dredging International en Great Lakes Dredging & Dock Company.

Voor de aanleg van het platform zal 60 miljoen m³ zand worden gewonnen uit de zee. De totale contractwaarde bedraagt 1,53 miljard Qatari Ryal (€ 337 miljoen), het aandeel van Boskalis hierin is circa 30%. De vier partners in het consortium zullen in totaal 11 grote cutterzuigers en sleephopperzuigers inzetten op het project.

Dit project in Qatar past in de reeks van grootschalige landaanwinningswerken op de wereldwijde markt voor maritieme infrastructuur. Deze markt wordt gedreven door lange termijn factoren, zoals de groei van de wereldbevolking en groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft circa 3.000 medewerkers in dienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Boskalis Westminster nv