Werkzaamheden station Driebergen-Zeist en Veenendaal

Utrecht РVan zaterdagochtend 30 oktober 2004 02:00 uur tot en met zondagochtend 31 oktober 06:15 uur a.s. werkt ProRail non-stop aan de perronverlengingen op station Driebergen-Zeist en Veenendaal De Klomp, zodat er langere treinen kunnen halteren. In dit weekend worden de perrons verlengd en vinden werkzaamheden aan de bovenleiding, overwegen en beveiliging plaats. De werkzaamheden kunnen niet uitgevoerd worden als er treinen rijden, vandaar dat gedurende deze periode op dit trac̩ geen treinverkeer mogelijk is.

Perronverlenging Driebergen-Zeist

Tijdens dit weekend sluit ProRail het nieuwe spoor 2/3 aan op de bestaande spoorbaan richting Utrecht en wordt het nieuwe gedeelte van perron 1 verder dichtgebouwd. De nieuwe overweg in de Odijkerweg wordt afgebouwd en de bestaande overweg gesloopt. Fietsverkeer kan direct na dit weekend gebruik maken van de nieuwe overweg in de Odijkerweg. Overig verkeer moet wachten tot medio december. Tot die tijd geldt een omleidingroute. Ook vinden er werkzaamheden aan de overweg in de Hoofdstraat plaats. Deze overweg wordt tijdens het weekend gedeeltelijk afgesloten. Bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.
Tot medio maart 2005 vinden afrondende werkzaamheden op en rond het station Driebergen-Zeist plaats.

Perronverlenging Veenendaal De Klomp
In de week van 17 tot en met 24 oktober heeft ProRail ’s nachts voorbereidingen getroffen rond station Veenendaal De Klomp voor het weekeind van 30 tot en met 31 oktober. Deze voorbereidingen zijn ’s nachts gebeurd om het treinverkeer overdag niet te verstoren.

De perronverlengingen op station Driebergen-Zeist en Veenendaal De Klomp maken het mogelijk dat er vanaf eind dit jaar treinen met twaalf rijtuigen kunnen stoppen, tegen tien rijtuigen nu.

Werkzaamheden regio Randstad Noord

Overweg Tiendweg te Zeist
In de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf 02:00 uur tot zondag 06:00uur wordt deze overweg compleet vernieuwd.

Overweg Groeneweg te Bunnik
Ook deze overweg wordt in dit weekend vernieuwd van vrijdag op zaterdag 02:00 uur tot zondag 11:00 uur.

Voor de twee genoemde overwegen geldt dat deze tijdens de werkzaamheden zullen worden afgesloten voor het wegverkeer.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail