Gouverneur Van Voorst tot Voorst vertrekt 1 juli 2005

Maastricht – Gouverneur mr. B.J.M. baron Van Voorst tot Voorst heeft Hare Majesteit de Koningin verzocht hem per 1 juli 2005 ontslag te verlenen als Gouverneur van Limburg. De Gouverneur heeft dat zojuist in de vergadering van Provinciale Staten bekendgemaakt.
In een mail aan de medewerkers van de Provincie schrijft hij: “Op die datum ben ik 12 jaar in functie, en ik ben van mening dat het niet goed is als mensen te lang op één post blijven zitten. Bovendien merk ik helaas dat de jaren fysiek beginnen te tellen,” aldus de Gouverneur.

Van Voorst tot Voorst vindt het nog te vroeg om iedereen te bedanken, laat staan om afscheid te nemen: “Eerst nog een poos op volle kracht vooruit: er ligt voor ons allen nog genoeg werk om de rol, die de Provincie wil spelen, goed in te vullen.”
Van Voorst tot Voorst werd op 1 juli 1993 benoemd tot Commissaris der Koningin in de Provincie Limburg. In eerdere functies was hij onder meer Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en Staatssecretaris van Defensie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Limburg