Van Tuinen algemeen directeur Bouwend Nederland i.o.

Gouda – Mr. J.L. (Jan) van Tuinen is per januari 2005 de beoogde statutair en algemeen directeur van Bouwend Nederland, de nieuwe werkgeversorganisatie voor de bouw en infra. Dit heeft het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland i.o. vandaag bekend gemaakt.

Van Tuinen (52) heeft vele jaren ervaring in veranderingsmanagement in leidende functies bij overheid en bedrijfsleven. Hij is sinds 3,5 jaar algemeen directeur van BouwNed, één van de fuserende verenigingen van de nieuwe organisatie Bouwend Nederland.

De nieuwe vereniging van bouw- en infrabedrijven gaat in januari 2005 van start na een fusie van AVBB, Bolegbo-vok, BouwNed, Vianed, vocBetonbouw en WRI.
Zij wordt daarmee de belangrijkste belangenorganisatie van werkgevers in de bouw en infra in ons land, waarin circa 450.000 mensen werken. Als eerste voorzitter zal mr. drs. L.C. (Elco) Brinkman fungeren, thans voorzitter van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB).

Mr. P.W.G.M. (Peter) van Rooij (algemeen directeur van het AVBB), die evenals zijn collega mr. H.(Hein) Visser (algemeen secretaris/directeur van Vianed), een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de voorbereidingen van de fusie, zal in april 2005 met prepensioen gaan en vervolgens als beleidsadviseur aan de verdere opbouw van Bouwend Nederland bijdragen.
Mr. H. Visser zal tot aan zijn prepensioen in januari 2006 als beleidsadviseur beschikbaar zijn.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht AVBB