ARCADIS verbetert wegennetwerk in Polen

Arnhem – ARCADIS maakt bekend dat een consortium bestaand uit ARCADIS Infra BV uit Nederland, ARCADIS Ekokonrem uit Polen en haar strategische partner PROFIL, eveneens uit Polen, de opdracht heeft gekregen om het management en de bouwsupervisie uit te voeren van de uitbreiding van de N18 tussen Olszyna en Golnice. Dit project is onderdeel van een groot Nationaal Ontwikkelingsplan om het Poolse wegennetwerk goed te laten aansluiten op dat van de rest van Europa. De totale consortiumopbrengst is EUR 5 mln.

De opdracht betreft de directievoering en het toezicht voor een project voor uitbreiding van de capaciteit en het geschikt maken voor snelheden tot 120 km/u van de snelweg van Olszyna naar Golnice. Het 71 kilometer lange traject heeft 36 viaducten en bruggen en een aantal passages voor vee. De weg is onderdeel van de A4 snelweg en van de derde pan-Europese transitcorridor die de Oekraïne, Slovakije en Zuid-Polen met Berlijn en Dresden verbindt.
De bouw zal waarschijnlijk starten in november dit jaar en doorlopen tot augustus 2006, waarna het na een garantieperiode opgeleverd zal worden in september 2007. Het project wordt voor 75% gefinancierd door de EU en voor 25% door de Poolse overheid.

ARCADIS zal als directievoerder en toezichthouder fungeren en PROFIL levert de gedetailleerde ingenieursdiensten. De samenwerking tussen ARCADIS en PROFIL is een goed uitgangspunt voor het opwaarderen van de Poolse infrastructuur volgens Europese standaarden.

“Dit contract laat zien dat ARCADIS haar kennis internationaal inzet om lokale problemen op te lossen”, zegt Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS. “ARCADIS is zo’n tien jaar actief in Polen. Het is een thuismarkt voor ons. We kennen de markt, de ondernemerscultuur en de mensen. We zijn goed gepositioneerd om het vele werk dat in Polen met hulp van financiering van de Europese Unie moet worden gedaan, uit te voeren.”

Polen is met 40 miljoen inwoners het grootste nieuwe lid van de EU. De infrastructuur wordt gezien als een van de belangrijkste factoren voor economische ontwikkeling. Het wegennet is toe aan groot onderhoud en vernieuwing. ARCADIS speelt ook een rol in de upgrading van het Poolse Spoorwegnet als directievoerder en toezichthouder bij het vernieuwen van de E-20 spoorverbinding tussen Minsk Mazowiecki en Siedlce, als onderdeel van de as Berlijn – Warschau – Moskou.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ARCADIS NV