Kunstenaars aan de slag met Tramtunnel tas

Den Haag – Kunstenaars en aankomend kunstenaars kunnen zich vanaf aanstaande vrijdag helemaal uitleven op een blanco variant van de bekende Big Shopper uit de jaren 80. In het kader van de opening van het Souterrain op 16 oktober 2004 zijn de kunstenaars uitgenodigd om een blanco variant van de Big Shopper op een originele manier te bewerken met de tramtunnel als thema. Het voornemen is om de tas met het winnende ontwerp van de publieksprijs in productie te nemen en in de binnenstad te verspreiden.

De eerste 100 kunstenaars die zich voor de wedstrijd hebben ingeschreven halen vrijdag 10 september a.s. hun blanco tas op bij Galerie HAAGS aan de Koningin Emmakade 148. Hier delen de leden van de vakjury om 16.30 uur de Big Shoppers uit.

Wedstrijd
De ontwerpwedstrijd wordt is bedoeld voor kunstenaars, kunststudenten en kunstcursisten. De eerste 100 die zich hiervoor hebben opgegeven, kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Zij hebben tot 1 oktober de tijd om hun tas in te leveren. Vervolgens worden de ontwerpen drie weken lang geëxposeerd in de Bijenkorf. Naast de leden van de vakjury, kunnen alle Hagenaars vanaf begin oktober op hun favoriete tas stemmen. Zaterdag 16 oktober, tijdens de opening van het Souterrain, is de laatste mogelijkheid voor het publiek om te stemmen. Op zondag 24 oktober volgt de prijsuitreiking van de vakjury en de publieksjury tijdens het evenement Binnenstad Buitengewoon Aangenaam.

Jury
De jury voor de ontwerpwedstrijd bestaat uit de volgende leden:
– Bruno Bruins – wethouder gemeente Den Haag
– Coos Versteeg – hoofdredacteur kunstredactie Haagse Courant
– Marnix Rueb – tekenaar Haagse Harry
– Sander Vergroesen – directeur Bijenkorf
– Marcello & Els – kunstenaarsduo

Deze jury zal de ingeleverde ontwerpen beoordelen en een prijswinnaar uitroepen. Voor deze prijswinnaar is 500 euro beschikbaar. Ook de winnaar van de publieksprijs ontvangt dit bedrag.

Informatie
Meer informatie over de Big Shopper wedstrijd is te vinden op internet:
www.bigshopper.tk en op de website
www.souterrain.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht gemeente Den Haag