Connexxion: Grote controledag Maxx Almere succes

Hilversum – Op woensdag 1 september 2004 is er een grote controledag geweest op de Almeerse stadsdienst Maxx. In het kader van de campagne ‘Geen excuus voor zwartrijden’ zijn er 30 toezichthouders de straat op gegaan. Gesteund door nog eens 15 medewerkers die brochures aan reizigers hebben uitgedeeld. Door uitgangscontrole toe te passen werd iedereen gecontroleerd.

In totaal zijn er 2864 reizigers gecontroleerd. Daarvan waren 126 vervoersbewijzen niet in orde of onvoldoende in orde. Er werd een ‘zero tolerance’ beleid toegepast. De personen konden kiezen om een uitrijkaart aan te schaffen met contact geld of via een pintransactie. 56 Personen maakten daar gebruik van tegen betaling van 15,- euro. 57 Personen konden het niet betalen of weigerden te betalen. Tegen hen is procesverbaal opgemaakt. Zij moeten binnen 7 dagen 29,- euro overmaken. Er waren 3 personen die hun gegevens niet wilden verstrekken. Zij zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. Het zwartrijders percentage lag op bijna 5%.

Connexxion zal de komende maanden intensief blijven controleren. Grootschalige acties zoals op woensdag worden daarbij niet uitgesloten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Connexxion