Verkeersveiligheidsproject Safety First gestart

Den Haag – Speciaal voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar is er vanmiddag een nieuw verkeersveiligheidsproject gestart onder de naam Safety First. Het project is een combinatie van een digitaal lespakket en een wedstrijd tussen scholen. Doel is de leerlingen meer bewust te laten worden van de risico’s in het verkeer en hoe ze daar als fietsers rekening mee kunnen houden. Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat gaf vanmiddag het startsein voor het project en de wedstrijd op het Oosterlicht College in Nieuwegein.

Zo’n 89 procent van de jongeren tussen de 12 en 15 jaar gaat met de fiets naar school. Vooral in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs zijn zij vaak betrokken bij verkeersongevallen. De ministers Peijs en Van der Hoeven (Onderwijs) vinden dat het onderwijs een rol moet spelen bij de verbetering van de kennis en het gedrag van leerlingen in het verkeer. Het aangeboden lespakket bevordert een meer structurele aandacht voor verkeersveiligheid in het voortgezet onderwijs.

Het project is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Onderwijs. Daarnaast zijn Team Alert, 3VO en de regionale organen verkeersveiligheid betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het project.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat