Trein stopt vanaf mei 2006 op station A’foort Vathorst

Utrecht – Met ingang van mei 2006 zullen op station Amersfoort Vathorst de eerste treinen stoppen. De NS zal hiervoor de dienstregeling tussentijds gaan aanpassen. De eerste 7 maanden is in de tijdelijke dienstregeling een frequentie van 1x per uur voorzien.
Per medio december 2006 wordt het station in de reguliere dienstregeling voor 2007 opgenomen. Treinen zullen dan minimaal 2x per uur vanaf station Amersfoort Vathorst vertrekken.

Bereikbaar Vathorst
“Verheugend”, noemt wethouder Brink (verkeer) het eindresultaat van de gesprekken met de NS directie, “voor de bewoners van Vathorst betekent dit een grote verbetering van de bereikbaarheid van dit nieuwe stadsdeel”.
“Een prettige samenwerking en een voor alle partijen werkbare uitkomst”, zo typeert Herman Gelissen, regiodirecteur NS, de afspraken die nu zijn gemaakt tussen de gemeente Amersfoort en NS.
Het gezamenlijk streven van gemeente en NS is dat in 2010 minstens duizend mensen op station Amersfoort Vathorst in de trein stappen.

Stationsgebouw
Door de voorfinanciering die door het ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) ter beschikking wordt gesteld werd het mogelijk de bouwplanning zodanig te versnellen dat het station in mei 2006 opgeleverd wordt. Het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en Prorail pakken gezamenlijk de bouw, geplande start eerste helft 2005, voortvarend aan.

Randstadspoor
Het station Amersfoort Vathorst maakt deel uit van Randstadspoor. Randstadspoor is een samenwerkingsverband van provincie Utrecht, Bestuurlijke Regio Utrecht (BRU) en de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Houten. Met dit nieuwe vervoersconcept zullen treinreizigers vaker en sneller worden vervoerd in de regio Utrecht/Eemland.