Www.grondwateroverlast.nl als hulp bij natte voeten

De Bilt – Een natte kruipruimte, vochtplekken op de muren, kromtrekkende houten vloeren. Enkele voorbeelden van overlast die een hoge grondwaterstand met zich meebrengt. In Nederland zijn er zo’n 350.000 huishoudens die te kampen hebben met grondwateroverlast. Waar de consument terecht kan voor informatie, is echter onduidelijk. Advies- en ingenieursbureau Grontmij hoopt met de lancering van de website www.grondwateroverlast.nl aan deze informatiebehoefte tegemoet te komen.

“De laatste jaren neemt de belangstelling voor grondwateroverlast toe”, aldus Ronald Dubbeldam van Grontmij. Dit geldt met name voor de Nederlandse steden. “Het klimaat is weerbarstig, het waterbeheer verandert en de burger wordt mondiger. Maar wat is nu eigenlijk grondwateroverlast en wat kun je er aan doen?”

Dubbeldam hoopt dat misverstanden hiermee snel uit de wereld worden geholpen. “Er doen soms spookverhalen de ronde. Bijvoorbeeld dat de gemeenten verplicht zijn om gebieden te ontwateren. Dat kan niet zo eenvoudig gesteld worden.”

De website, die naadloos aansluit bij het gisteren verschenen CIW-rapport over grondwateroverlast, is bedoeld voor onder meer burgers én medewerkers van de overheid. Het is voor het eerst dat er een website is die volledig gericht is op dit onderwerp. In het bijzonder besteedt de website aandacht aan de rol van de overheid en de burger zélf, wanneer grondwateroverlast is vastgesteld. Belangrijke ontwikkelingen in het waterbeheer, zoals het CIW-advies over stedelijk waterbeheer, worden ook toegelicht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Grontmij NV

Www.grondwateroverlast.nl als hulp bij natte voeten | Infrasite