Aanleg Hubertustunnel gegund

Den Haag – De aanleg van de Hubertustunnel is gegund aan de bouwcombinatie BAM Civiel BV, Wayss & Freytag Ingenieurbau AG, Van Hattum en Blankevoort BV.

Het basisontwerp van de Hubertustunnel wordt aangehouden, waarbij twee aparte buizen met elk twee rijstroken worden aangelegd. In september wordt het bouwterrein op het terrein van de voormalige Kleine Alexanderkazerne ingericht. Begin oktober gaan de eerste damwanden de grond in. Medio 2008 wordt de Hubertustunnel opgeleverd.

De totale kosten voor het project bedragen € 146,6 miljoen, waarbij het aandeel van de gemeente Den Haag € 32 miljoen bedraagt.

Hubertustunnel
De Hubertustunnel is de laatste schakel in de Noordelijke Randweg. De tunnel verbetert de bereikbaarheid van Den Haag en vermindert de verkeersdrukte in de wijken. Daarnaast is de Hubertustunnel het laatste deel van de verbinding tussen de Vinexwijk Leidschenveen en Den Haag / Scheveningen.

De Hubertustunnel bestaat uit twee rijstroken per richting met een maximumsnelheid van 50 km/uur. Door haar lengte van 1,6 km is de Hubertustunnel de langste stadstunnel van Nederland. De tunnel wordt geboord, waardoor het Hubertuspark zoveel mogelijk wordt gespaard en er minder overlast voor de omgeving is.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht gemeente Den Haag