BAM Steel Structures: Order hangbrug Noorwegen

Schiedam – BAM Steel Structures heeft de opdracht verworven voor het leveren en monteren van de kabels en de stalen hoofdoverspanning voor de Feda Fjord Brug in Noorwegen. De brug maakt deel uit van een 18 kilometer lange nieuwe weg in de omgeving van Flekkefjord in het zuidwesten van Noorwegen. In het nieuwe traject zijn zeven tunnels en acht bruggen opgenomen.

De Feda Fjord Brug heeft een overspanning van 335 meter en is daarmee de grootste brug in dit traject. Voor de uitvoering is gekozen voor een hangbrug, een in Noorwegen veel gebruikt type brug. Het gewicht van de hoofdoverspanning bedraagt 1.400 ton en er wordt circa 350 ton kabel verwerkt.

BAM Steel Structures verwierf de order van VKR Groep, een joint venture van Veidekke Entreprenør, Kruse Smith en Br. Reme, die verantwoordelijk is voor de constructie van de nieuwe weg en tevens de verbetering van 20 kilometer bestaande weg in opdracht van Allfarveg AS. BAM Steel Structures realiseert hiermee zijn vierde hangbrug in Noorwegen. De opdrachtsom bedraagt circa 11 miljoen euro. De brug wordt in juli 2006 opgeleverd.

BAM Steel Structures maakt deel uit van Koninklijke BAM Groep nv.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nieuwsbericht Koninklijke BAM Groep nv