A’dam in gelijk gesteld door uitspraak Noord/Zuidlijn

Amsterdam – De aanleg van de Noord/Zuidlijn kan onverminderd voortgang vinden nu de Raad van State de gemeente Amsterdam in het gelijk heeft gesteld. Volgens de Raad van State heeft het college van B&W van Amsterdam terecht een bouwvergunning verleend voor het inrichten van een casco, het oprichten van twee toegangen met lifthuizen, kaartverkoopruimten en technische ruimten voor een metrostation van de Noord/Zuidlijn aan het Rokin.

Wethouder Mark van der Horst (Noord/Zuidlijn) heeft verheugd gereageerd op de uitspraak: “Nu we weten dat onze plannen aan alle eisen voldoen, kunnen we voortvarend verder met de aanleg van de Noord/Zuidlijn. De veiligheid van de metrolijn en de stations wás en ís niet in het geding. Volgens onze planning is de metrolijn eind 2011 klaar.”

De Raad van State deed woensdag 21 juli 2004 uitspraak in het hoger beroep van de gemeente Amsterdam met betrekking tot de bouwvergunning voor de Noord/Zuidlijn die het college heeft verleend voor het inrichten van een casco, het oprichten van twee toegangen met twee bijbehorende lifthuizen, kaartverkoopruimten en technische ruimten aan het Rokin. In 2003 had de rechtbank de betreffende bouwvergunning juist vernietigd.

De gemeente Amsterdam is verheugd dat het hoogste rechtscollege een positief oordeel heeft uitgesproken over de aanpak en benadering van de gemeente van de veiligheid van de Noord/Zuidlijn. Ondanks het feit dat de wet- en regelgeving in Nederland niet is toegesneden op complexe, ondergrondse bouwwerken, heeft de gemeente volgens de Raad van State een goed veiligheidsconcept ontwikkeld.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht gemeente Amsterdam